Fleur je videocalls op met onze ECHO-kaartjes!

15 October 2020

Vertel het verder

Door Covid-19 speelt het dagelijks kantoorleven zich vaak digitaal af via videocalls. Dat zorgt al eens voor onderbroken presentaties en verwarrende meetings. We bundelden al de beste tips voor efficiënte videocalls op onze blog. ECHO maakte nu ook acht handige kaartjes om non-verbaal te communiceren zonder grote calls of presentaties te onderbreken. 

De visuele hulpmiddelen zijn ontworpen per kleurencode zodat je in één handomdraai kunt tonen dat je geluid het laat afweten of dat je even iets wil toevoegen. 

Opvallende ‘Yes’ of ‘No’

De meest voorkomende antwoorden in een videocall. Maar niet ideaal als twintig collega’s tegelijk hun mening geven. We gaven ze een opvallende achtergrond, zodat je de nee’s en ja’s makkelijk kunt spotten. 

 

Blauw oranje opmerkingen ‘Be right back’ en ‘Look in chat’

We kennen de momenten intussen al te goed: de deurbel gaat, de kleuter beslist dat het vergaderen genoeg geweest is of je krijgt een belangrijk telefoontje. Reageer vanaf nu snel met ‘be right back’. Of dropte je een interessante link in chat en wil je iedereen daarop wijzen? 

 

Oranje vragen ‘Can I add something?’’of “Can you repeat that?”

Vaak ben je al vijf slides verder voor je een presentatie kunt onderbreken om iets toe te voegen. Dit overkomt je nooit meer met het ‘can I add something’-kaartje. De tweede vraag is je redder in nood tijdens videocalls met slechte verbinding. 

 

Blauwe symbolen ‘Sound issues’ of ‘Awkward silence’

Maak in één seconde duidelijk dat je de meeting niet langer kunt volgen door slechte geluidskwaliteit. Het ‘akward silence’-kaartje is voor die momenten waar je de sfeer wat luchtiger wil of als iedereen met zijn mond vol tanden reageert na een vraag. 

 

Wil je met de ECHO-kaartjes je brainstorms, stand-up meetings en presentaties opfleuren met non-verbale communicatie? Download ze hier en deel ze met al je collega’s! 


Wil je kaartjes op maat van jouw bedrijfscultuur en huisstijl. Bel of mail ons gerust. 

Ook interessant!