Eerste hulp in tijden van thuiswerk: dit zijn ECHO's favoriete tools

18 March 2020

Vertel het verder

Door COVID-19 startte onverwachts het grootste thuiswerkexperiment ooit. Een gezellige koffieklets en lunchen met je collega’s zitten er even niet meer in. Gelukkig is werken vanop afstand geen probleem meer dankzij allerlei handige tools!

 

Dit zijn ECHO’s favorieten:

 

  • Til je communicatieskills naar een hoger niveau met Slack 

 

Slack is een van de populairste communicatietools binnen de bedrijfswereld en daarbuiten. Het vervangt zowel e-mails, als chatrooms en privéfora. De fysieke afstand tussen je collega’s wordt door Slack even vergeten. 

 

 

Heeft jouw bedrijf een abonnement op Office 365? Probeer dan zeker Microsoft Teams uit met je collega’s. Net zoals Slack is het een goede tool om gemakkelijk te communiceren via call en chat. Bovendien kun je samen in de cloud werken aan Office-documenten. 

 

 

Met Harvest houd je eenvoudig je tijd en uitgaven bij. Door er notities aan toe te voegen weet je precies waaraan je hebt gewerkt. Zo heeft je werkgever nog steeds een goed overzicht over je werkprestaties en bewaak je als werknemer zelf je werktijd. 

 

 

Met deze drie gebruiksvriendelijke vergadertools communiceer je efficiënt met je collega’s en klanten. De drie tools fungeren als alternatief voor Skype. Wie met Google Hangouts werkt kan tot aan 250 mensen laten deelnemen aan een videocall. Zoom daarentegen kan tot 10 000 mensen bereiken met virtuele klassen, maar beperkt hun vergadersessies weliswaar tot 45 minuten. Whereby kan  worden gebruikt tot 50 deelnemers.

Heb je videocalls nog niet helemaal onder de knie? Lees onze tips en wordt in no time een videocallpro!

 

 

Wil je ongestoord werken tussen 8u en 18u zonder enige afleiding van sociale media? Dat kan! Stel zelf je timer in en bepaal hoe lang je bepaalde websites wilt blokkeren. StayFocusd, Focus, Freedom & SelfControl helpen je in de workflow te blijven en alle afleidingen uit de weg te gaan! 

 

  • Zorg voor een dagelijkse mindfulness met Headspace 

 

Kun je je werk moeilijk loslaten, zeker nu je gebonden bent aan je thuiskantoor? De meditatieapp Headspace vermindert je stress met 32% en verscherpt je focus met 14%! 

 

 

Met deze drie planningapps creëer je een duidelijke planning en taakverdeling van op afstand. Ze zorgen er niet alleen voor dat jij en je collega’s beter georganiseerd zijn, maar je hebt ook meer tijd om je te concentreren op je werk zonder te vergaderen om de status van taken op te volgen. 

 

 

Google Keep en Microsoft OneNote werken perfect als je persoonlijk en digitaal notitieboek! Maak het jezelf nog gemakkelijker door je notities een kleur te geven of andere kenmerken zoals afbeeldingen of audionotities met herinneringen.

 

  • Maak shared playlists met je collega’s via Spotify

 

Telewerken is natuurlijk een stuk aangenamer als je naar goede muziek kan luisteren. Leer in no time de favoriete deuntjes en artiesten van je collega’s kennen door shared playlists aan te maken via Spotify! 

 

Ook interessant!