Internationale Vrouwendag

6 March 2020

Vertel het verder

Wist je dat 1 op 5 werkende vrouwen soms het gevoel heeft dat ze er niet bijhoren op het werk? En dat vrouwen gemiddeld 9,6% minder verdienen dan mannen?

Vrouwen verdienen het hele jaar door aandacht. Maar op 8 maart nog nét dat tikkeltje meer. En als het gaat om het vieren van prestaties van vrouwen op het werk, moet de volledige organisatie erin betrokken zijn.

 

Hoe doe je dat?

 

  • Erken

Het erkennen van wat je vrouwelijke collega’s betekenen voor je organisatie is key voor een groeiende onderneming. Daarom moet je er niet alleen bij stilstaan op deze dag, maar wel degelijk 365 dagen lang!

  • Reflecteer

Geen betere dag om stil te staan bij huidige activiteiten van je organisatie dan op Internationale Vrouwendag! Sta stil bij vragen zoals: worden vrouwelijke successen gevierd of niet? Zien we meer vrouwen op de werkvloer dan vroeger?

  • Leer bij

Leren over de impact van diversiteit en rechtvaardigheid zijn belangrijk voor elke organisatie. Breng vrouwelijke sprekers binnen, organiseer workshops, lees boeken, … Zie het als een kans om jouw bedrijf helemaal female friendly te maken!

  • Mentor

Maar liefst 67% van de vrouwen zien mentorschap als een belangrijke factor in hun carrière, en slechts 10% van de vrouwen heeft daadwerkelijk een mentor gehad. Hoog tijd dat hier verandering in komt!

Ook interessant!