Video Conferencing Etiquette

17 March 2020

Vertel het verder

COVID-19 heeft nu ook België in haar greep. Meetings, zakenreizen en evenementen worden afgelast. Het coronavirus zorgt ervoor dat heel wat mensen van thuis uit werken. Ook al is e-mail geweldig en efficiënt, soms moet je ook face to face met elkaar kunnen praten. Daarom zijn videogesprekken in deze periode van uiterst belang. 

Hierbij zes snelle tips om in no time een videocallpro te worden! 

 

  • Mute je microfoon 

Hoewel je misschien niet spreekt en denkt dat je stil bent, vangen de meeste microfoons wel kleine achtergrondgeluiden op, zoals hoesten, niezen of typen. Mute je microfoon dus wanneer je zelf niet aan het woord bent. Maar controleer even goed dat je microfoon terug aan staat voordat je een monoloog voert die niemand zal horen. 

 

  • Wees op tijd

Niets zo enerverend als een vergadering die te laat begint! Zet je dus 10 minuten op voorhand klaar, zodat je op het moment van de call niet alles nog moet installeren. 

 

  •  Zorg ervoor dat je technologie correct werkt

Open je app op voorhand om te controleren of er software-updates zijn! Met een extern scherm en geluidsinstallatie doe je beter ook wat tests vlak voor de call zodat alles zeker good to go is! 

 

  • Draag gepaste kledij 

Ja, je moet er wel degelijk goed uitzien. Dat hoeft niet per se een kostuum te zijn, maar het betekent absoluut ook geen badjas!

 

  • Laat elkaar uitpraten 

Laat je gesprekspartner lang genoeg aan het woord. Videocalls worden verwarrend als deelnemers tegelijk reageren. 

 

  • Let op je lichaamshouding  

Je bent druk bezig met het beantwoorden van vragen, maar vergeet niet dat mensen je lichaamshouding en mimiek kunnen zien. Maak voldoende oogcontact en zorg dat je er enthousiast bij zit! 

 

Ook interessant!