Hoe technologie het welzijn van je medewerkers kan verhogen

3 April 2020

Vertel het verder

Van een “nice-to-have” naar een “must-have”: digitale transformatie is cruciaal op de werkvloer. Medewerkers zijn verbonden met hun computer en smartphone en dat heeft invloed op hoe we communiceren en samenwerken. Communicatietools zoals Slack en Microsoft Teams klinken je vandaag niet langer onbekend in de oren. Maar draagt die technologie bij tot een positieve ervaring op kantoor? Daarvoor moet je je collega’s goed kennen, want hoe weet je anders wat ze nodig hebben? 

Onboarding van nieuwe medewerkers 

Een medewerker die zich ongewaardeerd voelt, heeft de neiging om sneller te vertrekken. Het is daarom belangrijk dat je er een onvergetelijke start van maakt! En hier kan digitalisering dat extra duwtje in de rug geven. 

Zo doet Augmented Reality nu haar intrede op kantoor. Je kan nu vooraf een kijkje nemen op je toekomstige werkvloer. Of leer nieuwe collega’s hun nieuwe werkplek kennen aan de hand van een game! Zo creëer je een creatief inwerkingstraject.

Hoe zit het met de mentale gezondheid van je collega’s?

De mentale gezondheid van je medewerkers mag dus niet vergeten worden, want wie zich goed in zijn vel voelt, functioneert beter!

Gezondheidsapps zoals Fitbit klinken intussen bekend in de oren. Teveel impulsen tijdens het werk vermijd je met plugins als Focus Booster. Even alle spanning van je af mediteren doe je met Headspace. Vandaag zijn er ook steeds meer manieren om collega’s te stimuleren in de evenwichtige sport- en werkbalans. HappyCare bijvoorbeeld informeert je over initiatieven rond welzijn op het werk, nuttige contactpersonen, positieve relaties en een gezonde levensstijl.  

Waarom speelt technologie een belangrijke factor in de erkenning en beloning van medewerkers?

Met de huidige digitale platformen maken bedrijven gebruik van de kracht van sociale erkenning om een werknemer te laten weten dat hun inspanningen zijn opgemerkt en gewaardeerd worden op een dagelijkse basis.

Een passend voorbeeld hiervoor is LinkedIn. Daar kan je de waardering over de capaciteiten van een werknemer uiten aan de hand van een endorsement. Heb jij je collega al laten weten dat ze een fantastische copywriter is?

Digitale technologie beïnvloedt ons gedrag. De kantoren worden steeds slimmer op digitaal vlak en ook werknemers verwachten de erkenning en waardering die ze verdienen. 

Benieuwd hoe technologie, zoals een onboarding game, jouw medewerkers dichter bij elkaar kan brengen? Neem contact op

 

Ook interessant!