CLIENT: Partena en OZ brengen medewerkers dichter bij elkaar... vanop afstand

8 January 2021

Vertel het verder

Ieder jaar organiseren Partena en OZ een eindejaarsdrink voor hun medewerkers, maar door de coronamaatregelen gingen ze eind 2020 op zoek naar een digitaal alternatief. Door het vele thuiswerk, het gemis van de smalltalk in de wandelgangen en de dagelijkse praatjes aan het koffiemachine, lag de focus op verbondenheid tussen collega’s. Maar hoe zorg je voor die interne boost en (extra) verbondenheid? Partena en OZ vroegen raad, en ECHO bood hen de nodige hulp! 

 

Digitaal feesten, het kan!

Verbondenheid tijdens telewerk is een uitdaging voor velen. Maar hoe zorg je ervoor dat die verbondenheid tussen collega’s ook dit jaar aanwezig is, en misschien wel sterker dan ooit? Met een inspirerend digitaal festival! We brachten collega’s wekelijks samen met onder andere een online lachsessie, work-out sessie en een digitale eindejaarsdrink om het jaar samen af te sluiten! 

Tijdens de digitale eindejaarsdrink bedankten de CEO's alle medewerkers voor hun inspanningen het afgelopen jaar en onthulden ze de digitale wensboom, met daarin de warme wensen van collega’s. 

Eerder die week ontvingen de medewerkers ook een enveloppe in hun brievenbus - met daarop de boodschap dat hij pas geopend mocht worden op vrijdag. Tijdens de digitale eindejaarsdrink ontdekten de medewerkers samen wat erin zat: twee wenskaartjes en een kaartje dat toelichtte dat het om een secret santa-actie ging. Per team werden de namen van de medewerkers verdeeld, zodat iedereen een wenskaartje naar een collega kon sturen: een terugblik op 2020 of warme wensen voor 2021. Het overige kaartje konden ze als extraatje opsturen naar een collega die het zeker ook verdient! 

 

Verbondenheid op vrijdag

  • Wekelijkse sessies op vrijdag met onder andere een lachsessie, work-out sessie, …

 

  • Verbondenheid op organisatieniveau met een digitale wensboom en meer dan 600 persoonlijke eindejaarswensen van medewerkers 

 

  • Verbondenheid op teamniveau met secret santa actie en wenskaartjes 

 

  • Versterken van informeel contact tussen medewerkers 

 

  • Collega’s dichter bij elkaar brengen 

 

Tevreden medewerkers, daar doen we het voor! Het digitaal festival werd positief ontvangen en de nieuwjaarswensen zorgden ervoor dat de verbondenheid meer dan ooit aanwezig was! 

 

“Wat een mooi resultaat! Heel tevreden ervan.”

 

 

 

Ook interessant!