CLIENT: PuurGent zet in op een braderie voor én van Gentse handelaars

27 August 2021

Vertel het verder

Jaarlijkse traditie

Braderie Publique is sinds jaar en dag een begrip in Gent: het eerste weekend van juni flaneer je als bezoeker door talloze gezellige braderiestraatjes in het centrum. Het is een belangrijk moment voor Gentse handelaars om hun collecties te verkopen aan braderieprijsjes, maar vooral: om te verbinden met andere handelaars en bezoekers op straat. Door de geldende coronamaatregelen was het moeilijk om een braderie te organiseren, maar een ideaal moment om de temperatuur te meten.

Noden en wensen van handelaars

PuurGent (de middenstandsorganisatie voor detailhandel en horeca in Gent) zorgt voor de praktische ondersteuning van Braderie Publique. Ze zet de krijtlijnen uit, maar laat die liefst inkleuren door Gentse handelaars. Om zicht te krijgen op alle noden en wensen, kwam PuurGent bij ons aankloppen.

Braderiebarometer

Om Gentse handelaars om te toveren tot ambassadeurs van Braderie Publique, is het belangrijk om te weten wat leeft bij hen. We werkten een braderiebarometer uit, stelden handelaars op hun gemak en polsten naar hun verwachtingen en dromen. Met een ruim verspreide digitale uitnodiging, een extra postkaart in de brievenbussen en een transparant natraject met eerste resultaten zorgden we voor betrokkenheid en verrassende resultaten. 

  • 1.000 postkaarten die Gentse handelaars naar de barometer leidden
  • Een barometer met 5 vragen, stuk voor stuk met een positieve insteek (maar telkens ruimte voor kritische feedback)
  • Een leuke mix van respondenten: zowel qua locatie en activiteit, als qua braderie-ervaring
  • Héél veel goodwill en positieve vibes
  • De mening van Gentse handelaars die voorheen minder van zich lieten horen
  • 70% van de respondenten gaf aan verder gecontacteerd te willen worden om samen verder te werken aan de braderie van de toekomst

Inzichten

De barometer leverde heel wat waardevolle inzichten: een deel van de feedback werd al verwerkt voor de eerstkomende editie van Braderie Publique (komend weekend). Maar ook daarna blijven PuurGent en Gentse handelaars samen dromen van de braderie van de toekomst.


De antwoorden zijn heel kwalitatief! Dat stemt ons zeer gelukkig :-) - Lode Van Der Schueren, PuurGent

 

Ook interessant!